Jdi na obsah Jdi na menu

SANCOCHO - typické dominikánské jídlo

SANCOCHO (sankóčo)

 

Sancocho je typické dominikánské jídlo, kde recept si uchovává každá rodina jako klenot. To opravdu originální sancocho je ze 7 druhů masa (hovězí, vepřové, kuřecí, kozí, klobása, uzené a vepřová žebírka). Ze zeleniny se do tohoto pokrmu přidává, platano (zelený banán), mrkev, kukřice, brambor, batata (sladká americká brambora), zelí, rajče, avokádo nebo červená řepa a cibule s česnekem. Z koření je to pepř, sůl, koriandr, celerová nať, oregáno a limónová šťáva. Vše se vaří v jednom hrnci společně.

 

sancocho-trifasico-erica-dinho-main.jpg

 

Zjednodušený recept pro přípravu:

1/2 kg zadního hovězího masa 1 větší cibule
200 g vepřového ramínka 1 menší červená řepa
sůl 1/2 celeru
pepř 1 středně velký brambor
asi 300 g bílého zelí 2 větší rajčata
hrst fazolek

 

Oboje maso nakrájíme na kostky. Do většího kastrolu vložíme hovězí maso, zalijeme do roviny osolenou vodou a vaříme do poloměkka. Pak přidáme vepřové maso a vaříme asi 20 minut.

Zeleninu kromě fazolek nakrájíme na plátky, fazole na proužky a vše i s cibulí pokrájenou nahrubo přidáme k masu a dovaříme.

Po pěti minutách přidáme oloupaná, na čtvrtky pokrájená rajčata.

A můžete konzumovat :)

 

Dobrou chuť......

 

 

5495259734_60f4a005aa_z_0.jpg